Välj en sida

HANDSKGUIDEN

Hitta din modell – storleksguide

Sveriges mest hållbara målvaktshandskar!

Alla våra handskar är testade och utformade för SVENSKA förhållanden

SENASTE TEKNOLOGIN

Vi håller oss ständigt uppdaterade på vad som händer på marknaden

Hitta Din modell

Alla målvaktshandskar har olika grundegenskaper, men det viktigaste är kanske vilken skärning den har, även kallad Cut. Några grundläggande Cuts för målvakthandskar är: Flat Palm, Roll Finger, Negative Cut. Men även Hybrid och Bio Cut blir allt vanligare.

Ditt beslut påverkas naturligtvis av din egen smak och tycke, men kanske genom att läsa igenom vår guide kommer du att lära dig mer om detta och göra ditt val av handske lättare.

Sveriges mest hållbara målvaktshandskar!

Mv1® design och teknologi

-Alla våra handskar är av svensk design och håller mycket hög kvalitet. Förutom detta erbjuder många av våra modeller den nyaste och smartaste teknologin >>

Sverige mest hållbara målvaktshandskar!

Målvaktshandskar Cut/Skärning Guide:

Det finns ett brett utbud av cuts/skärningar av målvaktshandskar där ute, inklusive de mer spännande ”hybrid” -skärningarna som vi använder själva. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa till och bryta ner exakt vad som gör våra cuts till vad de är.

ROLL FINGER

Roll Finger är en av de mest traditionella av cuts. Latexen rullas över fingrarna för att skapa maximal kontakt med bollen. Det innehåller också en söm i mitten av två fingrar för att skapa den rullade effekten.

Visa produkter:
Mv1® Hybrid Elite™ MAGNETIC

NEGATIVE CUT

Denna cut kallas helt enkelt ”Neg” för Negative. Tyskland var det land som började med denna cut och latexen sys som en handske eller skidhandske på handen – sömmarna sitter inuti handsken.

Negative Cut är den cut som sitter närmast handen, perfekt för målvakter som vill ha en exakt och ”tight” passform.

Visa produkter:

Mv1® Conqueror™
Mv1® Negative Pro™ ARTEMIS

HYBRID CUT

Hybrid Cut kombinerar flera cuts tillsammans.

Hybrid passar ofta handen optimalt genom att kombinera de bästa egenskaperna i olika cuts. Exempelvis kan man kombinera negative cut med roll finger och få det bästa av två världar.

Hybrid blir allt populärare bland målvakter, mest p g a dess breda funktionalitet.

Visa produkter:
Mv1® Hybrid Ultra™ IGNITE

BIO CUT

Bio Cut är en hybrid, men det finns 3 egenskaper kombinerade till en enda. Roll finger, flat cut och wrap over latex över tummen, för extra greppkänsla

Bio Cut sätter automatiskt din hand i ett krökt läge, för det perfekta greppet av bollen.

Visa produkter:
Mv1® Bio Aqua™ APOLLON

 

ROLL FINGER

Våra hybrid modeller Mv1® IGNITE och Mv1® MAGNETIC har två olika cuts. Mv1® IGNITE är en blandning av Negative cut och Rollfinger medans Mv1® MAGNETIC har en blandning mellan Rollfinger och Flat Cut. Vad man gillar är en smaksak och modellerna erbjuder lite mer flexibilitet än Negative Cut.

 

 

NEGATIVE CUT

Många målvakter gillar negative cut för sin tightare form runt fingrar och hand. Ofta så ökar man ofta bollkänslan, det vill säga kontakten med bollen när du greppar den. Våra negativa modeller är av högsta kvalitet och har man en gång börjat gilla neg cut, byter man sällanVisa produkter:

 

 

HYBRID CUT

Våra hybrid modeller Mv1® IGNITE och Mv1® MAGNETIC har två olika cuts. Mv1® IGNITE är en blandning av Negative cut och Rollfinger medans Mv1® MAGNETIC har en blandning mellan Rollfinger och Flat Cut. Vad man gillar är en smaksak och modellerna erbjuder lite mer flexibilitet än Negative Cut.

 

 

BIO CUT

Bio Cut är en hybrid, men det finns 3 egenskaper kombinerade till en enda. Roll finger, flat cut och wrap over latex över tummen, för extra greppkänsla

Bio Cut sätter automatiskt din hand i ett krökt läge, för det perfekta greppet av bollen.

 

Målvaktshandskar Storleksguide

Alla våra handskar är svenskdesignade, testade och utprovade för våra svenska förhållanden. Men det kan finnas olika stilar och mönster som ibland kan skilja sig åt. Vi har därför sammanställt en guide för att säkerställa att du har all information du behöver när du köper dina målvaktshandskar hos oss. Vi rekommenderar att du kollar igenom storleksguiden längre ner på denna sida för en mer exakt guide.

Att se till att du hittar rätt passform för dina målvakthandskar är extremt viktigt. En korrekt passande handske ger mer komfort och självförtroende, samtidigt som du får den mest naturliga kontakten med bollen. Om dina målvaktshandskar är för tätsittande kan detta lägga mycket stress på materialet, vilket i sin tur kan leda till för tidigt och onödigt slitage.
På samma sätt, om en handske sitter för löst, kan detta orsaka ett onaturligt och felaktigt grepp om bollen.

Med detta i åtanke beror dock handskens passform delvis på personliga preferenser. Vissa målvakter kan vara benägna gilla en rymligare handske och andra en mer tightare. Handskskärningar som ”Negative Cut” tenderar att vara snävare, medan vissa av de lösare cutsen som ”Flat Palm” och ”Roll Finger” erbjuder en lösare passande målvaktshandske.

Storleksguide

HITTA DIN STORLEK OCH HANDSKTYP

Mät handlängden såsom den visas på bilden nedan och hitta rätt storlek i listan.

Målvaktshandskar skötsel och rengöring

Målvaktshandskar kommer oundvikligen att försämras snabbare när de används oftare. Det är därför viktigt att hålla dina målvaktshandskar i bästa möjliga skick!

I genomsnitt kan en ungdomsmålvakt behöva 3 – 5 par handskar per säsong på grund av materialets kontinuerliga slitage. En seniormålvakt behöver 5 – 10 par per säsong. Men alla målvakter unika och mängden slitage beror på den genomsnittlig användningen, hur väl de tas om hand, samt spelyta och teknik.

För att säkerställa att du förlänger och maximerar livslängden på dina målvaktshandskar, bör du använda följande tips före, under och efter användning:

Skötselråd

Här får du lite tips och råd för att få dina målvakthandskar att hålla längre. Genom att sköta om dem ökar du livslängden markant. Målvaktshandskar slits och kostar pengar, men vill du att de ska hålla längre och samtidigt spara en slant, ger vi dig här några tips.

Så får du handskarna att hålla längre

1. Tvätta alltid handskarna innan du använder dem. Skölj bort de kemikalier som används i tillverkningen

2. Skölj av och tvätta handskarna i ljummet vatten efter användning och häng upp dem på tork

3. Ha alltid ett par matchhandskar och ett par träningshandskar. De slits betydligt mer på träning

4. Förbättra din grepp- och fallteknik. Har du rätt teknik och landar rätt minskar slitaget på handskarna

5. Undvik att tvätta handskarna i tvättmaskin. De är inte gjorda för det – det är ljummet vatten som gäller.

6. Köp rätt storlek på handskarna.

7. Använd rätt typ av latex för olika underlag och väder. Aqua latex är exempelvis utmärkta vid blöta underlag.

8. Låt handskarna alltid vara lite fuktiga när du använder dem. Du ökar inte bara livslängden utan även greppkänslan.

9. Packa alltid upp handskarna ur träninsgväskan. Förvara dem på ett svalt ställe.

10. Kom ihåg. Dina målvaktshandskar är ditt viktigaste arbetsverktyg som målvakt. Behandla dem med respekt.