FRAKT ENDAST 49Kr

+ gratis returfrakt

SNABBA LEVERANSER

1 – 3 arbetsdagar

24/7 SUPPORT

Snabb och kunnig support

Tilde Mv1
Tilde Mv1
Tilde Mv1

HANDSKGUIDEN

Målvaktshandskar

HANDSKGUIDEN

Målvaktshandskar – hitta Din modell

Alla målvaktshandskar har olika grundegenskaper, men det viktigaste är kanske vilken skärning målvaktshandsken har, även kallad Cut. Några grundläggande Cuts för målvakthandskar är: Flat Palm, Roll Finger, Negative Cut. Men även Hybrid och Bio Cut blir allt vanligare bland målvaktshandskar.

Ditt beslut påverkas naturligtvis av din egen smak och tycke, men kanske genom att läsa igenom vår handskguide kommer du att lära dig mer om detta och göra ditt val av målvaktshandske lättare.

Mv1® Sveriges mest hållbara målvaktshandskar!

Mv1® design och teknologi

-Alla våra målvaktshandskar är av svensk design och håller mycket hög kvalitet. Förutom detta erbjuder många av våra modeller den nyaste och smartaste teknologin >>

Sverige mest hållbara målvaktshandskar!

Så här lätt tar du bort skyddsplasten från dina nya handskar:

Målvaktshandskar – Cut/Skärning Guide:

Det finns ett brett utbud av cuts/skärningar av målvaktshandskar där ute, inklusive de mer spännande “hybrid” -skärningarna som vi använder själva. Men oroa dig inte, vi är här för att hjälpa till och bryta ner exakt vad som gör våra cuts till vad de är när det kommer till rätt val av målvaktshandskar.

ROLL FINGER

Roll Finger är en av de mest traditionella av cuts. Latexen rullas över fingrarna för att skapa maximal kontakt med bollen. Det innehåller också en söm i mitten av två fingrar för att skapa den rullade effekten.

 

NEGATIVE CUT

Denna cut kallas helt enkelt “Neg” för Negative. Tyskland var det land som började med denna cut och latexen sys som en handske eller skidhandske på handen – sömmarna sitter inuti handsken.

Negative Cut är den cut som sitter närmast handen, perfekt för målvakter som vill ha en exakt och “tight” passform.

 

HYBRID CUT

Hybrid Cut kombinerar flera cuts tillsammans.

Hybrid passar ofta handen optimalt genom att kombinera de bästa egenskaperna i olika cuts. Exempelvis kan man kombinera negative cut med roll finger och få det bästa av två världar.

Hybrid blir allt populärare bland målvakter, mest p g a dess breda funktionalitet.

 

BIO CUT

Bio Cut är en hybrid, men det finns 3 egenskaper kombinerade till en enda. Roll finger, flat cut och wrap over latex över tummen, för extra greppkänsla

Bio Cut sätter automatiskt din hand i ett krökt läge, för det perfekta greppet av bollen.

 

målvaktshadske_solidblack

 

ROLL FINGER

Våra målvaktshandskar Mv1® IGNITE och Mv1® MAGNETIC har två olika cuts. Mv1® IGNITE är en blandning av Negative cut och Rollfinger medans Mv1® MAGNETIC har en blandning mellan Rollfinger och Flat Cut. Vad man gillar är en smaksak och modellerna erbjuder lite mer flexibilitet än Negative Cut.

 

 

NEGATIVE CUT

Många målvakter gillar negative cut för sin tightare form runt fingrar och hand. Ofta så ökar man ofta bollkänslan, det vill säga kontakten med bollen när du greppar den. Våra negativa modeller är av högsta kvalitet och har man en gång börjat gilla neg cut, byter man sällanVisa produkter:

 

 

HYBRID CUT

Våra hybrid modeller Mv1® IGNITE och Mv1® MAGNETIC har två olika cuts. Mv1® IGNITE är en blandning av Negative cut och Rollfinger medans Mv1® MAGNETIC har en blandning mellan Rollfinger och Flat Cut. Vad man gillar är en smaksak och modellerna erbjuder lite mer flexibilitet än Negative Cut.

 

 

BIO CUT

Bio Cut är en hybrid, men det finns 3 egenskaper kombinerade till en enda. Roll finger, flat cut och wrap over latex över tummen, för extra greppkänsla

Bio Cut sätter automatiskt din hand i ett krökt läge, för det perfekta greppet av bollen.

 

Negative Cut

– Vårt val –

Vi har under 5 års tid testat och utvärderat olika cuts och vårt självklara val har blivit Negative Cut.

Varför Negative Cut? – Handsken sitter tightare runt fingrar och handlov som gör att du får en bättre greppkänsla. Med extra siliconpads på insidan som standard på våra modeller sitter handsken extra säkert.

Vuxen

RENC – Roll Ergo Negative Cut

SNC – Supreme Negative Cut

RNC – Regular Negative Cut

Mv1 PROTECTOR RENC

Handsken har ett RENC system (Roll Ergo Negative Cut) Det innebär att den även har en fingerwrap, förutom thumb wrap

målvaktshadske_solidblack

Mv1 EQUALIZER SNC

Våra Equalizer modeller har ett SNC system (Supreme Negative Cut) där fingrarna är förstärkta av ett slitstarkt meshmaterial.

Mv1 NEG|PRO RNC

Mv1 NEG|PRO har ett RNC system (Regular Negative Cut) där tumme och fingrar är förstärkta av ett kvalitativt gummimaterial

Barn/Junior

HNC – Hybrid Negative Cut

HNC – Hybrid Negative Cut

Mv1 Ignite

Mv1 Magnetic

Målvaktshandskar Storleksguide

Alla våra målvaktshandskar är svenskdesignade, testade och utprovade för våra svenska förhållanden. Men det kan finnas olika stilar och mönster som ibland kan skilja sig åt. Vi har därför sammanställt en guide för att säkerställa att du har all information du behöver när du köper dina målvaktshandskar hos oss. Vi rekommenderar att du kollar igenom storleksguiden längre ner på denna sida för en mer exakt guide.

Att se till att du hittar rätt passform för dina målvakthandskar är extremt viktigt. En korrekt passande målvaktshandske ger mer komfort och självförtroende, samtidigt som du får den mest naturliga kontakten med bollen. Om dina målvaktshandskar är för tätsittande kan detta lägga mycket stress på materialet, vilket i sin tur kan leda till för tidigt och onödigt slitage.
På samma sätt, om en målvaktshandske sitter för löst, kan detta orsaka ett onaturligt och felaktigt grepp om bollen.

Med detta i åtanke beror dock handskens passform delvis på personliga preferenser. Vissa målvakter kan vara benägna att gilla en rymligare målvaktshandske och andra en mer tightare. Handskskärningar som “Negative Cut” tenderar att vara snävare, medan vissa av de lösare cutsen som “Flat Palm” och “Roll Finger” erbjuder en lösare passande målvaktshandske.

Storleksguide

HITTA DIN STORLEK OCH MÅLVAKTSHANDSKE

Mät handlängden såsom den visas på bilden nedan och hitta rätt storlek i listan.

Målvaktshandskar skötsel och rengöring

Målvaktshandskar kommer oundvikligen att försämras snabbare när de används oftare. Det är därför viktigt att hålla dina målvaktshandskar i bästa möjliga skick!

I genomsnitt kan en ungdomsmålvakt behöva 3 – 5 par målvktshandskar per säsong på grund av materialets kontinuerliga slitage. En seniormålvakt behöver 5 – 10 par målvaktshandskar per säsong. Men alla målvakter är unika och mängden slitage beror på den genomsnittlig användningen av målvaktshandsken, hur väl de tas om hand, samt spelyta och teknik.

För att säkerställa att du förlänger och maximerar livslängden på dina målvaktshandskar, bör du använda följande tips före, under och efter användning:

Skötselråd målvaktshandskar

Här får du lite tips och råd för att få dina målvakthandskar att hålla längre. Genom att sköta om dem ökar du livslängden markant. Målvaktshandskar slits och kostar pengar, men vill du att de ska hålla längre och samtidigt spara en slant, ger vi dig här några tips.

Så får du målvaktshandskarna att hålla längre

1. Tvätta alltid målvaktshandskarna innan du använder dem. Skölj bort de kemikalier som används i tillverkningen

2. Skölj av och tvätta målvaktshandskarna i ljummet vatten efter användning och häng upp dem på tork

3. Ha alltid ett par matchhandskar och ett par träningshandskar. De slits betydligt mer på träning

4. Förbättra din grepp- och fallteknik. Har du rätt teknik och landar rätt minskar slitaget på målvaktshandskarna

5. Undvik att tvätta hmålvaktsandskarna i tvättmaskin. De är inte gjorda för det – det är ljummet vatten som gäller.

6. Köp rätt storlek på målvaktshandskarna.

7. Använd rätt typ av latex för olika underlag och väder. Aqua latex är exempelvis utmärkta vid blöta underlag.

8. Låt målvaktshandskarna alltid vara lite fuktiga när du använder dem. Du ökar inte bara livslängden utan även greppkänslan.

9. Packa alltid upp hmålvaktsandskarna ur träninsgväskan. Förvara dem på ett svalt ställe.

10. Kom ihåg. Dina målvaktshandskar är ditt viktigaste arbetsverktyg som målvakt. Behandla dem med respekt.

 

Målvaktshandskar Lifehacks