FRAKT ENDAST 49Kr

+ gratis returfrakt

SNABBA LEVERANSER

1 – 3 arbetsdagar

24/7 SUPPORT

Snabb och kunnig support

Målvaktshandskarnas historia är fascinerande!

Innan handskar användes, fick målvakter skydda sina händer med olika metoder. Det sägs att under 1800-talet använde vissa målvakter tjocka stickade eller läderhandskar för att skydda sig från skador, men dessa var inte speciellt effektiva för att hantera kraften bakom ett fotbollsskott.

Det var först på 1900-talet som idén med specifika handskar för målvakter började ta form. Enligt historien var det en tysk målvakt vid namn Karl Poest som 1940 använde handskar med en tunn latexskum på handflatorna för att förbättra sitt grepp. Dessa handskar var dock fortfarande en väsentlig del mindre tekniska än dagens standard.

Första målvaktshandskarna i Sverige

De första målvaktshandskarna i Sverige dyker upp i fotbollens värld på 1970-talet. Precis som i många andra länder var det en period av utforskande och anpassning av olika material och tekniker för att förbättra målvaktens grepp och skydd. Under denna tid började målvakter i Sverige gradvis använda och anpassa sig till idén med specialiserade handskar för att förbättra sina prestationer på planen.

Under årens lopp har tekniken och materialen förbättrats enormt. Introduktionen av olika typer av skum, såsom latexskum med olika densiteter och greppmönster, har revolutionerat målvaktshandskarnas prestanda. Idag är handskarna designade för att ge optimalt grepp, skydd och komfort för målvakter i fotboll och andra bollsporter.

Det är fantastiskt att se hur något så viktigt som målvaktshandskar har utvecklats från enkla stickade handskar till högteknologiska produkter som är avgörande för en målvakts prestation på planen.