FRAKT ENDAST 49Kr

+ gratis returfrakt

SNABBA LEVERANSER

1 – 3 arbetsdagar

24/7 SUPPORT

Snabb och kunnig support

Efter en avslutad karriär som allsvensk målvakt I Örgryte IS, var det svårt för Freddie att hitta något som skapade lika stor mening som fotbollen gjort för honom genom hela livet. Han sadlade om och arbetade som Kriminalvårdare i över 10 år, samtidigt som han tränade målvakter på alla nivåer – från Allsvenskan till division 4. Det var ett sätt för honom att hålla kvar kontakten inom fotbollen och han tränar fortfarande målvakter, vid sidan av sitt arbete som Mental Coach och grundare till Mv1.se

Han har även läst vidare och utbildat sig till Mental Tränare samt inom NLP.
– Att jag läste vidare till Mental Tränare har sin grund i att jag själv hade en eskalerande prestationsångest som fotbollsmålvakt, som till sist ledde till psykisk ohälsa och att jag slutade inom elitfotbollen. Detta är ett sätt för mig att betala tillbaka – att arbeta mer med den mentala biten, främst inom lagidrotten som många gånger helt har missat den mentala biten, när det gäller sina utövare. – Jag vill inte att en endaste spelare ska få uppleva det jag upplevde som spelare. Det finns bra verktyg att få och använda, innan det är försent…

Freddie grundade www.målvakt.nu redan 2001. – Då fanns knappt internet, skrattar han! Det var ett slags community för målvakter och målvaktstränare ute i landet, där vi delade olika kunskaper och erfarenheter inom fotbollen och målvaktsrollen.

2015 skapade han Mv1.se. Mv1 står för Målvakt 1 och det var från början tänkt att fungera som ett företag som tillhandahöll ledarutbildningar och målvaktscamper. -Men alla jag frågade om de ville vara med på det här konceptet hade fullt upp med sina egna liv, så jag lade ner den tanken. Istället skapades en webshop med målvaktsutrustning. I början togs andra kända och okända märken till den svenska marknaden. Då de stora märkena som Adidas, Nike, Uhlsport dominerat marknaden under flera år kände Freddie att det fanns utrymme för något nytt.

-När klubbar skriver avtal med de stora sportkedjorna handlar de oftast sina målvaktshandskar från dem också. Problemet är att utbudet är väldigt skralt och när de billigaste handskarna kostar typ 2000Kr, har klubbarna börjat leta efter andra, bättre och billigare alternativ, som Mv1.se

Mv1.se har sitt eget varumärke när det gäller målvaktshandskar, Mv1®. – Under en 4:a års period har vi nu testat, designat och förhandlat med leverantörer, för att ta fram det bästa för våra svenska målvakter. Det har varit en lång och mödosam process, men nu kan vi med glädje och stolthet presentera våra olika modeller.

Mv1® designar sina egna modeller och allt material håller alltid högsta kvalitet. – Vi har inte velat göra det minsta avkall på kvalitet. Alla våra handskar är därför tillverkade i marknadens bästa material. – Vårt största problem när det gäller vår försäljning är att handskarna håller för länge!

Mv1® har som mål att vara en självklar aktör på den svenska marknaden när det gäller målvakter och målvaktshandskar. – Vi som arbetar inom Mv1.se har samtliga varit målvakter, spelar fortfarande eller fungerar som målvaktstränare. – Detta är vår styrka, vi vet alla hur det är att vara målvakt. Vad som krävs, både psykiskt och fysiskt och naturligtvis vilka målvaktshandskar som är bäst på marknaden!

FAKTA
Namn: Freddie Roth
Företag: Mv1.se
Klubbar som spelare: Örgryte IS (ca 80 allsvenska matcher)
Klubbar som tränare: Örgryte IS, Halmstad BK, IFK Malmö, Malmö FF, Åsa IF, IFK Fjärås
Familj: Två söner, 9 och 10 år.
Favoritklubbar: ÖIS, Man United, Milan
Intressen: Målvakter och Mental Träning (www.freddieroth.se)